Za kaj je lahko hvaležen mlad človek v teh razmerah

Hvaležnost je vrednota, ki predstavlja zavedanje za dobre stvari, ki sem nam zgodijo v življenju. Med letom se ljudje ne spomnimo vedno na gesto zahvale za vse svetle trenutke, ki smo jih deležni. Razmere, v katerih trenutno živimo, nas postavljajo pred preizkušnjo, v kateri nam je vera lahko v oporo.

Mladim se nam včasih zdi, da smo v teh okoliščinah bolj omejeni kot drugi, saj bi naj to bil naš čas, da resnično zaživimo in najdemo samega sebe. Nezmožnost početi določene stvari, vsi varnostni ukrepi, s katerimi se zaščitimo,  vendar se hkrati z njimi izpostavimo izoliranosti in oddaljenosti drug od drugega, lahko v nas zbudijo občutek nehvaležnosti. Pozabimo lahko, da ni vse tako črno–belo kot se zdi. Hvaležni smo lahko za družino, prijatelje, za možnost študija, za to, da živimo v delu sveta, ki nam omogoča zdravstveno oskrbo, ki je v teh »korona časih« zelo pomembna.

Sama čutim hvaležnost za vse našteto in tudi za podporo ter ljubezen družine, za na novo spletena prijateljstva tekom študija, hvaležnost za nove izkušnje in dogodivščine, ki mi pridejo naproti. Vsak nov dan je nov začetek, za katerega smo lahko hvaležni, a se na to ne spomnimo vsak dan.

Letošnja zahvalna nedelja naj bo zato kot opomin na okrepitev zahvale in hvaležnosti Bogu za vse, kar nam je dobrega naklonil tekom leta.

Tanja Koštomaj