Skupnost Nova pesem

Skupnost Nova pesem (Cancao Nova) je na svečnico leta 1978 ustanovil salezijanec Jonas Abib. V San Paolu v Braziliji je začel s posebnimi molitvenimi tabori za mlade, za katere je ob vikendih organiziral predavanja, duhovno glasbo s koncerti, molitev, spoved, pogovore v skupini, adoracije, služenje …

Prav ti njegovi najbolj “zagreti” mladi so Jonasa spodbudili, da je v njihovi hiši duhovnih vaj – imenovali so jo Marijin dom, zaživela prva skupnost Nova pesem, ki se je povsem posvetila evangelizaciji. Za potrebe nove evangelizacije so ustanovili svoj radio, televizijo, knjižno založbo in seveda svoj glasbeni studio, saj je duhovna glasba njihov razpoznavni element. V Braziliji, kjer so se člani hitro množili (danes jih je 1.340), so se prek evangelizacije zavzeli za socialni razvoj, vzgojo, umetnost, kulturo, zdravstvo in sploh za vse, kar spodbuja življenje.

Skupnost Nova pesem je papeško pravna. S svojo karizmo spodbuja k osebnemu srečanju z Jezusom in odprtosti Svetemu Duhu. Svoje poslanstvo nove evangelizacije – posredovanja Jezusa in Božjega življenja, člani uresničujejo preko molitvenih srečanj, kot tudi preko medijev. So res živa veja Salezijanske družine in na spodnji povezavi lahko v živo spremljamo njihov televizijski program.

https://tv.cancaonova.com/

Naslovna fotografija prikazuje svetišče Usmiljenega Očeta, ki ga je škofija v San Paolu izročila v oskrbo Skupnosti Nova pesem.