Marija v mojem domu

Smo v mesecu, ko praznujemo praznik našega ustanovitelja sv. Janeza Boska. On je hotel, da bi Združenje Marije Pomočnice (ZMP), ki ga je ustanovil leta 1869, bilo zahvala Njej, ki je Materinsko vedno navzoča med nami. To nas vabi, da bi bili luč sveta (Mt 5, 14), da bi na svetu zanetili ogenj Božje ljubezni in tako sodelovali pri Kristusovem poslanstvu za odrešenje duš.

V letošnjem programu ZMP je g. Tone Ciglar SDB zapisal:” Da bi vzgojo in evangelizacijo družine usmerjali po posnemanju Marije, žene dóma. Vzemimo Marijo na svoj dom, posnemajmo jo v sprejemanju, poslušanju, gostoljubnosti, v konkretni pomoči. Družina je osnovna celica Cerkve. Družina je don Boskovo osnovno vzgojno dvorišče in kraj evangelizacije. Položaj, v kakršnem žive družine,  je težak, zato nujno potrebujejo pomoč. Mladinska pastorala mora biti vedno odprta za pastoralo družine, saj je domača Cerkev. Marija nas vabi, da gojimo skupno družinsko molitev in pogovor. To je zdravilo za mnoge rane naših družin.

Pod vodstvom Svetega Duha je don Bosko ustanovil razne apostolske skupine salezijanske družine: salezijance, sestre FMA, sotrudnike in ZMP. Vse to je kot seme o katerem govori evangelij: iz tega mora zrasti veliko drevo, “salezijansko drevo”. “

Poklicani smo, da prenovimo don Boskovega duha v sebi. Marija Pomočnica, ki živi v naših domovih, naj nam pri tem pomaga.

s. Cilka Hozjan FMA