Srečanje salezijanske družine

Januar je za salezijansko družino zelo salezijanski, saj zadnjega v mesecu obhajamo spominski dan smrti ustanovitelja sv. Janeza Boska, 24. januarja je god sv. Frančiška Saleškega, ki ga je don Bosko izbral za zavetnika, 22. januarja pa je god blažene Laure Vicuna, gojenke FMA. V tem mesecu se vsako leto odvijajo dnevi salezijanske družine, ko predstavniki vseh skupin salezijanske družine, skupno poglabljajo vezilo vrhovnega predstojnika. Letos bo to prvič potekalo po spletu. Dogajanje lahko spremljate na tej povezavi.

Pravkar sem prelistala novo »Družinsko knjigo«, v kateri so kratko prestavljene vse skupine, ki so bile do letos formalno vpisane v veliko Salezijansko družino. Vseh skupin je 32. Številčno to pomeni približno 402.500 članov, delujočih na vseh kontinentih sveta.

Zahvaljujem se Gospodu za dar vere vsakega od nas, za dar Svetega Duha, ki nas navdihuje in posvečuje, za Marijo Pomočnico, ki je naša učiteljica in mati, za don Boska, Marijo Dominiko in mnogo salezijanskih svetnikov, ki nam pomagajo slediti Božjim načrtom ljubezni v duhu karizme, ki jo je Gospod zaupal don Bosku.

s. Simona Komar FMA