Lučke upanja

Noviciatska skupnost iz Castelgandolfa pri Rimu v službi ubogih, da v božičnih dneh prinaša upanje

Od začetka pandemije koronavirusa mednarodna skupnost sester in novink sodeluje s škofijsko Karitas Albano. Dvakrat na mesec pripravijo okrog 50 obrokov hrane, ki jih potem prostovoljci razdelijo potrebnim družinam.

Ko je bila zaradi zaostrenih zdravstvenih razmer določena zapoved ostajati doma, so se odločile, da bodo za vsako od teh posameznikov ali družin dodale vrečko doma narejenega peciva ter voščilnico za praznike.

»Skušale smo si predstavljati izraz v glavnem nepoznanih družin, izraz začudenja, morda nejevernosti ob tem dejanju, ki je bilo za nas nekaj zelo preprostega, samoumevnega. Upamo, da bo moglo posredovati novost Njega, ki se je v svoji majhnosti in revščini približal tistim, ki so na zadnjem mestu«, so prepričana dekleta, ki se pripravljajo na izročitev svojega življenja Bogu v družbi hčera Marije Pomočnice.

Upanje je tema, ki je spremljala skupnost sester in novink skozi ves advent. Preko škofijske Karitas, katere ustanovitev je spodbujal sv. papež Pavel VI., so sodelovale v odgovoru na različne okoliščine pomanjkanja v okolju, v katerem živijo.

Tukaj ne gre le za dati in prejemati, pač pa v resnici za izmenjavo življenja in izkušenj – male svetilke upanja, ki se prižigajo in pripovedujejo, da tudi v najbolj temnih nočeh sveti Luč in prinaša toplino bližine.

Na spletni strani družbe FMA (www.cgfmanet.org) so predstavljenje še druge številne dejavnosti, ki jih province FMA ali posamezne skupnosti uresničujejo za najbolj prizadete v tem času pandemije in naravnih nesreč (npr. Myanmar, Filipine, Indija, srednja Amerika in drugje).

Povzeto po: www.cgfmanet.org