“Božja beseda ima moč, da premaga satana.”

Tretje leto zapored na svetovni ravni obhajamo nedeljo Božje besede. V cerkveni koledar jo je umestil papež Frančišek. O Božji besedi je povedal:

»Božja beseda ima moč, da premaga Satana. Zato pa je potrebno postati domači s Svetim pismom: ga pogosto brati, meditirati, sprejeti za svojega. Sveto pismo vsebuje Božjo besedo, ki je vedno aktualna in učinkovita. Nekdo je dejal: kaj bi se zgodilo, če bi s Svetim pismom ravnali kakor ravnamo z našim mobilnim telefonom? Če bi ga vedno nosili s seboj, vsaj majhen žepni evangeliar, kaj bi se zgodilo? /…/

Jasno je, da gre za paradoksno primerjavo, toda da nam misliti. V resnici, če bi imeli Božjo besedo vedno v srcu, nas ne bi nobena skušnjava mogla oddaljiti od Boga in nobena ovira nas ne bi mogla odvrniti od poti dobrega; znali bi premagati vsakodnevne sugestije zla, ki je v nas in zunaj nas; počutili bi se bolj sposobne živeti vstalo življenje, v skladu z Duhom, sprejemati in ljubiti svoje brate, posebej tiste, ki so najšibkejši in so v stiski, pa tudi svoje sovražnike.«

Božjo besedo lahko beremo že majhnim otrokom, šepetamo jo lahko otroku, ki šele raste pod materinim srcem. Učinkovita je in ob svojem času bo delovala. Če bomo imeli Božjo besedo v srcu in spominu, bomo razmišljali o njej. Če bodo tam besede iz risank, serij in filmov, bomo razmišljali o tem.

Vzemimo zato Sveto pismo vsak dan v svoje roke in berimo, meditirajmo, molimo ob njem. Pridružite se nam pri rednem branju. Kdor želi, lahko pri sestrah FMA dobi citate Božje Besede, majhno knjižico, ki mu bo v pomoč in spodbudo za redno branje. Obrnite se na najbližjo skupnost.