Blažena Laura Vicuña, Marijina hči

22. januarja goduje bl. Laura Vicuña, ki je vzor mnogim mladim. Odlikuje jo vzor čistega življenja in predanost Bogu do te mere, da Bogu ponudi svoje življenje za mamino spreobrnjenje. Laura je imela veliko vzornikov na svoji poti svetosti, na poseben način pa jo zaznamovalo spoznanje, da je Marijina hči.

Že pri krstu je Laura dobila Marijo za svojo zavetnico, ko so ji starši dali dve imeni Laura Carmen in jo tako izročili v varstvo Karmelski Materi Božji. Laura je počasi oblikovala pristen in oseben odnos z Marijo. K temu je pripomoglo salezijansko okolje, v katerem je Laura preko zgleda sester FMA in vzgojiteljev odkrivala Marijino lepoto čistosti in njeno konkretno pomoč. Tisti, ki so živeli z Lauro v internatu pri sestrah, pričujejo, da so jo slišali ponavljati: »Kako srečna sem, da sem Marijina hči!« Kadar se je znašla v stiski, je pokleknila pred Marijin kip in jo prosila za pomoč. Mariji je darovala svoje odpovedi trmi, jezi … Te odpovedi je imenovala »cvetlice za Marijo«. Za prinašanje takih »cvetic« k Mariji je navduševala tudi svoje vrstnice. Ko je slišala za Družbo Brezmadežne Pomočnice, ki so jo vodile sestre FMA, se je z velikim navdušenjem vključila vanjo. V tej Družbi je odkrivala Marijine vrednote in jih želela posnemati. V znamenje pripadnosti Družbi je dobila medaljico z Marijino podobo, ki jo je nosila s hvaležnostjo in zavedanjem, da je Marija vedno ob njej in ji bo pomagala zlasti v najtežjih trenutkih življenja.   

Naj nam vzor Laure pomaga ozavestiti Marijino navzočnost v našem življenju, da bi tudi mi mogli živeti brez strahu, v prepričanju, da imamo Mamo, ki vedno poskrbi za svoje otroke, posebej kadar jim manjka veselja, miru, tolažbe …


Več o življenju bl. Laure Vicuñe si lahko preberete TUKAJ ali ogledate kratek VIDEO.


Vir: Maria Dosio, Laura Vicuña – Un cammino di santitá giovanile salesiana

FOTO: https://www.cgfmanet.org/