ZDRUŽENJE SALEZIJANCEV SOTRUDNIKOV

To je združenje, ki ga je ustanovil sam don Bosko leta 1876 in ima trenutno okrog 27 000 članov. V prvem Pravilniku je don Bosko napisal: “Gospod Bog, bogat z milostmi in blagoslovi, razliva svoje premnoge nebeške darove na vse tiste, ki se trudijo pridobiti duše Jezusu Odrešeniku, storiti dobro ogroženi mladini, vzgojiti dobre kristjane Cerkvi in poštene državljane civilni družbi, da bi tako vsi nekoč mogli postati srečni prebivalci nebes.”

V novem potrjenem Statutu pa je v drugem členu zapisano: “Delovati kot salezijanci sotrudniki pomeni odgovoriti na salezijanski apostolski poklic, ki je dar Duha, s sprejemanjem posebnega načina življenja po evangeliju in z vključevanjem v poslanstvo Cerkve.”

V Sloveniji je okoli 70 salezijancev sotrudnikov. Združeni so v petih centrih: Bled, Sodražica, Šentjošt, Sevnica in  Rakovnik. Srečujejo se enkrat mesečno. V soboto, 12. 6. 2021, so na volilnem kongresu izvolili novo vodstvo. Za novo inšpektorijalno koordinatorico  je bila izvoljena Blažka Merkač.

s. Simona Komar, FMA

Fotografije so iz tega dogodka, na spodnji spletni povezavi pa lahko najdete še kaj več.