Zbrana voščila sester FMA mladim za leto 2021

Življenje ki ga živimo je nadvse dragoceno in zato bi bila škoda, če bi ga preživljali povprečno. In ker bo večnost za vsakega zemljana večna je nadvse hvalevredno poskrbeti in si začrtati lepe in vzvišene cilje, tako osebno za lastno svetost in za rešenje ljudi. K temu razmišljanju naj pomaga osebna molitev, osebna naravnanost na Boga, ki je sama Ljubezen in Usmiljenje. In kakor je zapisal sv. Avguštin: »Iskal sem ga povsod in nazadnje sem ga našel v svojem srcu.« Zato je nadvse zveličavno prisluhniti njegovemu notranjemu glasu, navdihom milosti … in ga prositi naj pomaga, da bi vsak mlad uresničil načrt, ki ga ima Gospod z njim. Jezus je prišel na svet, da bi uresničil Očetov načrt za odrešenje ljudi, in njegova mati je ob angelovem oznanjenju izrekla svoj “Zgodi se”. Naj hvaležna ljubezen do Jezusa in Marije daje notranjo moč, lažje slediti navdihom in jih v življenju tudi uresničevati. In kakor je zapisala sv. Marija Dominika Mazzarello: »Molitev je ključ, ki nam odpira nebeška vrata.« Tudi jaz na vse to pridružujem svojo molitev.


Nikoli se ne vdajte slabemu, ampak pojdite v objem Jezusa in Marije, ki vas ne bosta nikoli zapustila. Če boste v Jezusovem in Marijinem objemu, čeprav pridejo križi in težave, ne boste nikoli razočarani. Marija vas ne bo nikoli zapustila.


Vsako  človeško življenje je dragoceno in  je dar Božje Ljubezni! Bog želi, da smo srečni in ljubljeni! Sreča je tam, kjer prebiva Bog  in če je v tvojem srcu Bog, boš našel srečo in ljubezen. Zato je prav, da se vedno sprašujemo, kaj je v mojem srcu in kaj me v resnici osrečuje.  Kje iščem srečo? Različne so priložnosti, ki jih ponuja svet: od zabave, mamila, spolnost, brezdelje, užitki vseh vrst ter zaslužek na lahek in hiter način. Ali so to prioritete dragocenega življenja, ki smo ga prejeli od Boga? Sreča obstaja in tudi srečni ljudje. To so tisti, ki so odkrili zakladnico ljubezni – Boga in mu služijo v bratih in sestrah, tiho in neopazno in so polni veselja in sreče. Srečni so in srečo delijo drugim in ta sreča se ne konča kljub trpljenju in težavam, ker je večna. Najlepši zgled srečnega deklištva in materinstva odkrijemo v Mariji, ki je prehodila pot vere in je polna milosti. Srce, ki iskreno ljubi Boga, bo iskreno ljubilo tudi bližnjega.


Vsem mladim, s katerimi se srečujem ali pa bodo še prišli z nami v stik, želim veliko Božjega blagoslova, da bi vsak dan prihajal v njihova življenja, v čas njihovega študija, zorenja in poklicnega razločevanja. Naj se dobro širi v njihovem srcu in izraža v konkretni obliki v domači družini, do bratov, sester, do staršev, prijateljev, v župnijski skupnosti, animatorskih skupinah … Z Gospodom se bom zahvaljevala za vaša mlada življenja, z željo, da bi začutili, kako neizmerno in ljubeče On skrbi za vas. V molitvi bom sklepala roke za vas, da boste vedno odprti za Gospodovo besedo in Njegov klic po zgledu Marije Brezmadežne Pomočnice.


Da bi bila vaša edina resnica Evangelij, ker je Božja beseda in da bi v njem našli najpotrebnejše za življenje. Vse drugo pa je nečimrnost nad nečimrnostjo.


Da bi bilo vaše največje upanje Bog in da bi svojo sigurnost gradili na Njem, kot je to živel sv. Janez Bosko. Naj Bog vodi vaše življenje, Marija, ki je naša mati pa vam bo pomagala vršiti Božjo voljo.


Želim vam, da vsak trenutek dneva živite v Božji  pričujočnosti. Življenje je dragoceno, preveč kratko da bi ga “zmečkali “v nepotrebnih in minljivih uživanjih … in tudi ne v pretirani skrbi – vredno pa je, da ga živimo v odgovornem sodelovanju z Božjim načrtom. Poraz ni če padeš, neuspeh je, če ne vstaneš… Srečno v 2021.


Da bi znali sprejemati vsak trenutek z ljubeznijo in poveličevati Boga kot Marija z Magnifikatom za velike reči, ki jih dela. Naj vas priprošnja sv. Jožefa, v letu njemu posvečenem, varuje in spremlja. 


Da bi našli Boga, saj je v tem vaša sreča. Če jo iščete v zabavah, ne boste srečni, če pa jo iščete v Bogu, boste osrečili sebe in druge. Zaradi te pandemije ne izgubite poguma, ker je Bog vedno z nami. On nas vodi. Če bomo mi sodelovali z njim, se bo vse uredilo po Božji volji in to bo najbolje za vse.


Dragi mladi, hrabro! Pred vama je život. Ne bojte se! Isus nam je dao svoju Majku za mamu i Pomoćnicu. Izručite se Njoj. Ona će lađicu vašeg života uvijek usmjeravati cilju Kristu, bilo kada će more života biti mirno ili olujno. A samo u Njemu je sreća.


Mladim bi rekla, naj ne obupujejo, če jim kaj ne uspe, naj bodo bolj velikodušni in naj se ne zanašajo samo na svoje moči, ampak naj svoj mir in pomoč iščejo pri Bogu v molitvi.


Mladim bi želela, da se ne bi ustrašili Jezusovega vabila, ki jih vabi naj Mu zaupajo, da On vodi njihove korake v srečno življenje.


Vsem mladim želim predvsem, da bi znali zaupat Gospodu in verjeti, da On ne daje vselej gotovosti, daje pa smisel življenja, kar je povedal tudi vrhovni predstojnik ob predstavitvi Vezila 2021. Želim da bi vsak mlad človek našel smisel, zakaj se splača živeti in bi bil vesel svojega življena, ker bi videl, da je hoditi z Gospodom lepo. “Gospod, naj okušam življenje, ki se mi daje vsak dan, v majhnih, a resničnih stvareh, brez napornega gledanja nazaj ali zaskrbljenosti glede prihodnosti.” – Te besede nekega duhovnega avtorja sem pred leti jaz prejela kot voščilo, sedaj pa ga želim posredovati naprej vsem nam, ki vstopamo v to novo leto, tako posebno in enkratno.