Vaše odrešenje se približuje

Po mestih se je prižgalo na stotine lučk in tudi v krščanskih domovih je zagorela ena – prva adventna sveča. Pogled na ostale tri pove, da imamo še nekaj časa do božiča. Advent je čas pričakovanja. Kristjani pričakujemo prihod Nekoga. Ne veselimo se zgolj praznika ali praznovanja, pač pa Novorojenega.

Pričakovanje je dragocen čas. Kadar otrok pričakuje Miklavža ali obiske ali darilo za rojstni dan ali počitnice, razmišlja o tem, kar pričakuje: o Miklavžu, obiskih, darilu, počitnicah … Advent je čas, ko bolj mislimo na Prihajajočega. Primerno je, da večkrat sežemo po Svetem pismu in ga odpremo.

Vsako leto znova nas adventna Božja beseda kliče k spreobrnjenju. Pričuje nam o Bogu, ki se na nas ozira z ljubečo potrpežljivo, ki se odraža v prizanesljivosti in usmiljenju. Bog potrpežljivo čaka, da mu damo, kar nas teži, zasužnjuje, da nas odreši. Ne bo vzel, dokler ne damo, izpustimo, izročimo.

Pomislimo, na katerih področjih si zares želimo odrešenja. Izročimo Gospodu svoje skrbi, stahove, slabosti, boje, da jih vzame v svoje svete in častitljive roke. Ne bojmo se. Vzravnajmo se, dvignimo glave – kajti odrešenje je blizu (prim. Lk 21,28).