Romanje v don Boskove kraje 2022

Romanje salezijanske mladine je zadnje dni avgusta puščalo zven Marije skoz življenje v marsikateri italijanski cerkvi.

Mladi smo v veseli družbi preostale salezijanske družine romali štiri dni po pomembnih krajih za življenja Janeza don Boska (Colle don Bosco, Chieri, Turin) in Marije Dominike Mazzarello (Mornese, Valponasca). Zadnji dan pa smo obiskali Gardaland oziroma se povzpeli do romarske cerkve Maria della Corona.Dragoceno je bilo iz prve roke spoznavati salezijansko delovanje, prigode iz življenj svetnikov na krajih, kjer so se zgodile, in začetke salezijanskih skupnosti.

Na koncu smo si med sabo podelili, kar nas je najbolj nagovorilo. Marsikomu bo v spominu ostalo veselo vzdušje, skoraj zmeraj prisotno petje, izkušnja prisotnosti salezijancev (SDB, FMA in salezijanke sotrudnice) in prijateljstva z njimi, zanimiva vodenja, večerne nevihte in sprehodi, rakovniški plesni gibi, puščave, nagovorljive besedice za lahko noč, spoved v naravi, vsakodnevne svete maše, preizkušanje orgel in Marija skoz življenje, molitev rožnega venca med sprehodom, IDE GAS nogavice, seveda pa tudi pogovori s soromarji, ozke uličice, šoferjeve vrhunske sposobnosti vzvratne vožnje in še kaj.

Zmeraj smo se trudili posnemati don Boska v tem, da smo bili veseli in nismo grešili. Pot nazaj, s smehom obarvano večurno petje na avtobusu, je bila še en dokaz tega.


Besedilo: Evita

Foto: Žan Seničar