Mariakristina in njeno pričevanje

V teh dneh se v nas prebuja hvaležnost za tolike darove, ki jih je Gospod položil v vsako žensko, in po katerih vnaša v svet milino, nežnost, čudež novega življenja. Draga dekleta, drage žene, vedno se zavedajte, da je v vas vtisnjen pečat Božje lepote, ki razveseljuje svet. Mnoge dame se sprašujejo, kako odkrivati in v polnosti živeti svojo ženstvenost v današnjem svetu. Mariakristina Cella Mocellin, nekdanja gojenka sester FMA, je razumela, kaj je resnično poslanstvo in moč ženske.

Rodila se je v Monzi, Italija, 18. avgusta 1969. Obiskovala je gimnazijo, ki so jo vodile sestre FMA. Bila je navdušena animatorka oratorija in katehistinja v župniji Sveta družina v Cinisello Balsamo. Pri zdravljenju raka leve noge se je odkrila tudi njena duhovna moč, s katero je dekle običajne dogodke živela na neobičajen način. Delovanje milosti je zapisovala v svoj duhovni dnevnik. Vzljubila je Evharistijo in bila zato vsak dan pri sveti maši ter preživela dolge trenutke v globoki molitvi pred Najsvetejšim. Sošolci so jo imeli radi, saj je bila vesela, zabavna, pripravljena za pomoč, odločna v svojih vrednotah.

Leta 1991 se je poročila z možem Carlom in srečno rodila dva otroka. Pri tretji nosečnosti pa se je rak ponovil. Da ne bi škodovala otroku, je sebi odrekla zdravljenje. Svojo močno vero in ljubezen je živela do podaritve sebe, da bi se rodilo novo življenje. Otrok se je res rodil zdrav, ona pa se je po enoletnem bolečem zdravljenju  22. 10. 1995 preselila v večnost.

Njen DA Gospodu izhaja iz mladosti, ko je v svoj dnevnik napisala: “Tukaj sem Gospod! Tu je moje telo, moje srce in moja duša. Daj, da bom tako velika, da bom dosegla ves svet, da bom tako močna, da ga bom lahko nosila. Ta trenutek ti ponavljam moj DA: počasi, ponižno ampak vedno z velikim veseljem. Da Gospod, tukaj sem”(1986).


Več o njej: fotografije, pričevanja njenih sošolcev in prijateljev ipd. lahko najdete tukaj (v italijanščini). Več o njenem življenju pa tudi v kratkem dokumentarnem filmu.