Globina prijateljstva

Kaj je potrebno, da zares dobro spoznamo prijatelja? Ko nekoga prvič ali le nekajkrat srečamo, še nismo zares dobri prijatelji. Če pa z njim preživimo več časa, se veliko pogovarjamo in si zaupamo, pa prijateljstvo postane vedno globlje.

Imeti prijatelja je velik dar. Ni ga lahko najti. Drugi nam lahko pri te pomagajo z dobrim mnenjem, a ne nazdnje se moramo za prijateljstvo sami odločiti. Janez Krstnik je svojim učencem povedal, da je Jezus tisti, ki ga ljudstvo že tako dolgo nestrpno pričakuje, da je on Odrešenik. Tako sta bila dva njegova učenca zelo navdušena, ko sta videla Jezusa in sta ga želela spoznati.

To srečanje z Jezusom je bilo zanju nekaj tako zelo posebnega, da jima je spremenilo življenje. Postala sta njegova učenca in povsod hodila z njim. Tega, kar sta spoznala o Jezusu, sploh nista mogla zadržati zase. Kar takoj sta tekla k prijateljem in tudi njih pripeljala k njemu.

Tudi vsakega izmed nas ima Jezus tako rad, da si želi preživeti veliko časa z nami. Ne, zanj nismo preveč nepomembni, premajhni, premalo izobraženi, ali premalo sposobni. Za Jezusa smo zelo pomembni, saj smo s krstom postali Božji otroci, bratje in sestre, dediči njegovega Očeta. Zato si nam želi biti blizu. Vedno nas čaka in nas je pripravljen povabiti k sebi domov. Skozi Božjo besedo ga lahko vedno bolj in vedno globlje spoznavamo. Tako bo zaznamoval in spremenil tudi naša življenja.