Z don Boskovim srcem


Smo v tridnevnici pred praznikom sv. Janeza Boska. Po njegovem vzoru in karizmi delujemo tudi sestre FMA, ki smo v Sloveniji navzoče v šestih skupnostih. Med drugim tudi v Novem mestu. Danes bi rade z vami delile utrip življenja v tej – na zunaj veliki – hiši.

Salezijanska sestrska skupnost v Novem mestu živi v veliki  škofijski stavbi. Baragov dom ima bogato preteklost in polno izzivov v sedanjosti. Stavbo so zgradile sestre notrdamke, da so dekletom nudile izobrazbo, vzgojo in dom. Minila so desetletja in zdaj smo v delčku te stavbe sestre hčere Marije pomočnice, don Boskove salezijanke. Zakaj, za koga, kako? Darovane Bogu – v Cerkvi – za mlade. 

This image has an empty alt attribute; its file name is skupnost-NM-FMA--1024x615.jpg

Vedno znova doživljamo, da po Božji previdnosti nadaljujemo začeto delo. Gradimo sestrsko skupnost, ki je poklicana, da je na tem kraju znamenje Boga. Z veselim srcem. To, da živimo v stavbi, ki je sedaj pastoralno središče škofije Novo mesto, je znamenje naše vpetosti v lokalno Cerkev. Čutimo klic, da stavbi “dajemo dušo”, da ohranjamo okus po Bogu, mir in spokojnost. In nenazadnje, tu smo redovnice z don Boskovim srcem in s srcem Marije Dominike Mazzarello. Za mlade! Da bi bili srečni sedaj in v večnosti. Ko smo pri verouku, ko usposabljamo za katehetsko delo, ko sprejemamo ljudi in (so)oblikujemo dogodke za mlade …  in ko skrbimo za oratorijsko dvorišče. Da, na oratoriju je pri nas posebej lepo. Dobesedno: z mladimi in za mlade. Rade živimo svoj poklic.