UTRINEK DUHOVNO-POČITNIŠKIH PROGRAMOV NA BLEDU 2022

V poletnem času je bilo pri sestrah na Bledu: živahno, veselo, igrivo, globoko, in še bi lahko naštevala. Skratka, lahko bi rekli, da je od življenja kar žuborelo.


Kaj se je dogajalo? Med poletnimi počitnicami smo se v Marijinem domu zbirali otroci, družine in mladi, ter se pod Marijinim varstvom, po zgledu Marije Dominike in pod streho sester Hčera Marije Pomočnice, skupaj spoznavali, molili, se poglabljali, peli, se igrali in se iz srca kdaj tudi nasmejali. Skratka, imeli smo se lepo!


Trije duhovno-počitniški tedni za otroke, duhovno-počitniški teden za družine in vikend za družine, so za nami in ohranili jih bomo v čudovitem spominu. Na vsakem programu so animatorji preko gledališke igre predstavili življenje soustanoviteljice salezijank Marije Dominike Mazzarello, pri katehezah smo poglabljali pomembne življenjske vrednote kot so: družina, molitev, evharistija, delavnost, darovanje, veselje in skupnost. V vmesnem času pa smo se igrali, šivali, ustvarjali, pobegnili iz sobe pobega, se razvedrili ob Morneških igrah, plavali v Blejskem jezeru, se posladkali ob kepici sladoleda in najpomembnejše – ustvarjali skupnost.


Vsakodnevne svete maše in molitve pa so nas še dodatno spominjale na brezmejno Božjo ljubezen, iz katere lahko črpamo veselje za vsakodnevne izzive in odnose v katerih smo. In ravno preko izkustva te Božje ljubezni, lahko skupaj z Marijo Dominiko vzklikamo letošnje geslo duhovno-počitniških tednov: »Veselje je izraz srca, ki zelo ljubi Boga.«

Ema Kregar