Tebi jih zaupam

Družbe hčera Marije Pomočnice obhaja 148. rojstni dan. 5. avgusta 1872 je namreč prva skupina deklet skupaj z Marijo Mazzarello izpovedala redovne zaobljube ob navzočnosti Janeza Boska v italijanski vasici Mornese. Ob vsaki obletnici se sestre hvaležno spominjamo svojih korenin in obnavljamo svoj »da« Gospodu.

Družba bo kmalu obhajala 150. rojstni dan, na katerega se želimo pripraviti s premišljevanjem poslanstva prvih sester, ki so prepoznale Božji navdih in mu sledile. V preteklem letu smo se Bogu zahvaljevale za mnogotere milosti, ki jih je Bog naklonil naši Družbi. V tem letu pa nas vrhovna mati Madre Yvonne Reungoat vabi, da poglobimo življenje svete Marije Mazzarello in pomenljiv stavek, ki ga je slišala v videnju: »Tebi jih zaupam!« To so bile besede, v katerih je Marija Mazzarello prepoznala vzgojno poslanstvo med dekleti.

Mati Yvonne nas vabi, da skupaj s sodelavci in mladimi razmišljamo: »Kdo nam je danes zaupan? Na kakšen način smo lahko duhovno rodovitni med novimi generacijami? Kaj lahko »Mornese« pove mladim danes?

»Tebi jih zaupam« iz generacije v generacijo, da bi bili mladi v polnosti uresničeni in srečni, da bi odkrili bogastvo v daru svojega življenja in ljubili Boga, da bi postali svetniki in svetnice tretjega tisočletja …

Marija, naša Mati, je navzoča kot zaščitnica, voditeljica in navdihovalka povsod, kjer se udejanja poslanstvo zaupano hčeram Marije Pomočnice in njihovim vzgojnim skupnostim.«


Video sporočilo vrhovne matere Yvonne Reungoat