DUHOVNO-POČITNIŠKI DNEVI ZA DRUŽINE

Tako kot že nekaj let zapored smo tudi letos 26.-31. julija družinam omogočili t.i. duhovno-počitniške dneve za družine. Ekipa sester, salezijanca Rafa Pinose in animatorjev se je skupaj z udeleženci poglabljala v skrivnost in lepoto odnosa z Bogom, predvsem prek molitve Oče naš.

Vsak dan smo se posebej otroci po starostnih skupinah in posebej starši ter stari starši (na koncu je bilo na programu 8 družin) ustavili ob določenem vidiku te najbolj razširjene molitve in tako z mlajšimi pekli hostije; šli na sprehod ali mini romanje v župnijsko cerkev, kjer so lepe freske Oče naša; se spovedali in se z ministrantskimi vajami tudi za predšolske otroke pripravili na sv. mašo; si ogledali film, ki nas je spodbudil k darovanju samih sebe; se pogovarjali, peli, plesali … Starši pa so dopoldneve preživeli tudi ob poglabljanju v skrivnost Sv. Trojice, ob izmenjavi v parih in podelitvi osebnih doživetij v skupini odraslih.

Popoldnevi so bili namenjeni preživljanju prostega časa vsake družine posebej, nekatere pa so le-tega izkoristile tudi za obisk Blejskega otoka, za kopanje v Blejskem jezeru in obisk drugih okoliških naravnih lepot.

Ob večerih smo kot ena družina skupaj prepevali, si podelili bisere dneva in druženje zaključili z večerno molitvijo.

Slednja nas bo zagotovo povezovala še naprej, saj je vez z Gospodom tudi trdna vez z bližnjim …

sBP