Tako kot Jožef

Ali ste vedeli, da je Sveti Jožef med drugim zavetnik tudi družbe Hčera Marije Pomočnice (FMA)? Zavedamo se, da imamo v njem mogočnega priprošnjika, ki mu je Bog »zaupal varstvo svojih najdragocenejših zakladov, Jezusa in Marije (Podobnik, T.)«. Njemu je Papež Frančišek posvetil letošnje leto ter ob tem izdal apostolsko pismo Patrix corde. Me pa vam ob njegovem godu z veseljem poklanjamo kratek film, kjer se najde tudi kakšna spodbuda, kako živeti Tako kot Jožef.

Večkrat katera od sester pripomni, da je srečala svetega Jožefa, kar seveda ne pomeni, da je šla v njemu posvečeno cerkev, pač pa da je srečala neznanega dobrotnika, ki ji je nepričakovano namenil materialni dar ali pomagal v kaki drugi stiski (pokazal pravo pot).

Letošnje leto nas vabi, da se z večjo gorečnostjo zatekamo k temu svetniku in zaupno prosimo njegovega varstva. Naj nas vedno znova nagovarja njegov modri način služenja in sodelovanja pri odrešenjskem načrtu.

Mnogo molitev je nastalo v čast svetemu Jožefu, ena izmed njih je vključena tudi v naše vsakodnevne molitveno branje. V molitvi povezani vam želimo lepo praznovanje današnjega praznika!


Misel iz apostolskega pisma Patrix corde:

Kakor je Bog dejal našemu svetniku: »Jožef, Davidov sin, ne boj se« (Mt 1,20), se zdi, da ponavlja tudi nam: »Ne bojte se!«. Odložiti moramo jezo in razočaranje ter brez kakršne koli svetne vdanosti v usodo, pač pa z močjo, ki je polna upanja,  narediti prostor temu, česar nismo izbrali in vendar obstaja. Takšno sprejemanje življenja nas uvede v skrivni pomen. Življenje vsakega izmed nas se lahko čudežno ponovno začne, če najdemo pogum,  da ga živimo skladno z evangelijem. In ni pomembno, če se zdi, da se je doslej vse obrnilo na slabo in so nekatere stvari nepovratne. Bog lahko stori, da med skalami poženejo rože. Tudi če nam naše srce kaj očita, je On »večji od našega srca in spoznava vse.« (1 Jn 3,20).