Staviti na velike ideale

Na vikendu Združenje animatorjev oratorija, ki je potekal od petka, 6. 10., do nedelje, 8. 10. 2023, v Dominikovem domu na Pohorju, se je zgodila STAVA. Vsi udeleženci smo STAVILI na velike ideale, ki razširijo srce, da naše srce na koncu postane rodovitno.

Papež Frančišek nas je ob poglabljanju apostolske spodbude »Kristus živi« v sporočilu nagovoril, da moramo svoje življenje darovati in imeti velikodušno srce. Le s tem bomo lahko sanjali o velikih rečeh in bomo svoje talente delili in množili v svet. Z mladimi smo veliko časa namenili duhovnosti in razmišljali o njej. Ugotovili smo, da se moramo osvoboditi kletk, ki jim (danes) vlada stalno hitenje, nemir, materializem, slepota in strah. Kljub vsemu temu je On vedno z nami, ne glede na pot, ki si jo izberemo. Gospod nas (bo) vedno spremlja(l) in nikakor ne bo dopustil, da bomo padli v prepad. Zakaj? Ker nas Bog ljubi. Nikar ne dvomimo o tej ljubezni, ne glede na vse, kar se nam bo zgodilo v življenju. Bog nam namreč sporoča: »V kakršnikoli okoliščini si neskončno ljubljen.« Papež Frančišek nam sporoča, naj ne preživljajmo časa z uspavano dušo in naj ne gledamo sveta, kakor da bi bili na balkonu.

Vsi udeleženci vikenda ZAO, smo zagotovo odprli svoja vrata kletke in poleteli. To, da smo se udeležili vikenda ZAO, ni bilo nekaj samoumevnega in ni bil zgolj splet naključij. To je mnogo več. Vsi mladi smo prejeli Njegov neodgovorjen klic in ga poklicali nazaj. Njegova dosegljivost ne glede na čas in kraj sta nam dala jasno vedeti, da je On tukaj za nas kadarkoli, kjerkoli – VEDNO JE DOSEGLJIV. Tudi takrat, ko ni signala.

Sveti Duh nam je pomagal, da smo s svojimi talenti razkrili temo Oratorija 2024 – prerok Danijel. Vse svoje moči smo zatem predali aktivnostim, ki so bile del programa vikenda, npr. načrtovanje, poglabljanje in druženje. Poleg omenjenega smo izvedli volitve za podpredsednika ZAO, ki ostaja v lasti ženske predstavnice. Še enkrat več smo se prepričali, da Jezus živi. Živi v nas in živi med nami. Odzovimo se na Njegov klic in ne pustimo klica neodgovorjenega, temveč raje živimo in se izročajmo najboljšemu od življenja.


Besedilo: Špela Novak, udeleženka ZAO

Foto: Žan Seničar