Srečanje v ŠDAD z vrhovno svetovalko s. Mario Assunto

V torek, 28. 2. 2023, smo se študentke Študentskega doma Alojzije Domajnko zbrale v dvorani, kjer nas je obiskala prav posebna gostja. Sestra Maria Assunta je hči Marije Pomočnice iz Japonske, ki že nekaj let deluje v Rimu, zdaj pa je prišla na obisk tudi v Slovenijo in se tukaj med drugim srečala z nami, študentkami, ki živimo pod salezijansko streho.

Naše srečanje je potekalo v znamenju veselja, petja in smeha, dodatno pa ga je obogatilo sestrino pripovedovanje o Japonski in krščanstvu v državi, kjer samo 0,4 % prebivalstva predstavljajo katoliki. Dotaknilo se nas je njeno pričevanje o lastni poti poklicanosti v redovniško življenje ter dejstvo, da v tej azijski državi različna verstva sobivajo v miru in slogi ter ob raznih spopadih in vojnah skupaj molijo za svetovni mir. Prav tako nas je sestra obogatila z odgovori na naša vprašanja glede razločevanja naše poklicanosti v življenju.

Na koncu nas je sestra Assunta naučila nekaj japonskih besed ter jih tudi zapisala na tablo s pismenkami. Morale smo priznati, da se nam je to zdelo precej zahtevno. Za zaključek smo skupaj zmolile v japonščini, gostja pa nam je podarila še Marijine podobice. Iz dvorane smo se odpravile z veselimi srci in polne novih spoznanj.


Besedilo: Naja Lazič

Foto: Arhiv FMA