Različne, a vse Marijine hčerke

»Hvala, s. Mojca!« je odmevalo na prazniku hvaležnosti v inšpektorialni hiši v Ljubljani na Rakovniku, v sredo, 1. 6. 2022. To je bil dan veselja in hvaležnosti, saj smo se po daljšem premoru lahko srečale v živo. Vsaka skupnost je prispevala svoj kamenček v mozaik hvaležnosti s. Mojci Šimenc, ki vodi našo slovensko-hrvaško inšpektorijo. Hvaležnost smo izrazile tako pri programu (ene s pesmijo, besedo, igro, zgodbo, skupinsko dinamiko…) kot pri zaključni molitvi v kapeli, kjer smo položile pred Marijin kip simbole hvaležnosti.

Inšpektorica s. Mojca nas je s svojo besedo popeljala »k don Boskovi Mariji, vedno upodobljena z velikim plaščem, ki je v številnih njegovih sanjah in videnjih predstavljal zaščito in zavetje.

Ko pomislimo na nas, različne, a vse hčere, ki nas je Marija zbrala pod svojim plaščem, se zavemo, da nas vse gleda z istim pogledom ljubezni. Ne gleda na to, da ima ta sestra en talent, ona druga pa drugega, da je ena zelo velikodušna, druga pa bolj zadržana, da zna ena uporabljati računalnik, druga pa ne.

Marija pod svojim plaščem ne vidi le nas, skupino salezijanskih posvečenih žena, ki si delimo pot hoje za njenim Sinom. Vidi tudi nezanemarljivo število mladih, ki se prek nas lahko približajo Jezusu. In pravi nam: Ne mislite preveč nase. Pomislite na dekleta. Pomislite na mlade. Imajo veliko vprašanj, vendar le redko srečajo odrasle, ki bi jim pogledali v oči in jim globoko prisluhnili. Bodite z njimi in zanje. … Dekletom povejte, da imajo pravico graditi svoje življenje in jasno videti korake v prihodnost, saj je to Božja želja zanje: da bi imele življenje in ga imele v izobilju. To je vino, ki ga lahko pijejo tudi mladi, vino prihodnosti v Jezusu in krščanski skupnosti.«

Hvaležne Bogu, Mariji Pomočnici, s. Mojci in druga druge smo zaključile naš praznik hvaležnosti s skupnim agape in v želji, da bi živele svoje vsakdanje življenje z veseljem in tudi s potrpežljivostjo ter dobrohotnostjo.