Prvi duhovno-počitniški teden na Bledu

V nedeljo, 28. 6., smo se na Bledu zbrali animatorji in otroci z vseh koncev Slovenije, da bi skupaj preživeli čudovit duhovno-počitniški teden. Čeprav smo se zaradi korona virusa morali v nekaterih stvareh prilagoditi, smo se imeli fantastično.

Spoznavali smo življenje Mihca Magoneja in razmišljali o geslu SREČNI TUKAJ, SREČNI TAM – srečni na zemlji in v večnosti. Poleg gledanja igrice o Mihcu, ki so jo igrali animatorji, in katehez pa smo v delavnicah ustvarjali obešanke, zapestnice, kapelice in vizitke. Prav tako smo se veliko igrali in peli. Na velikih igrah smo na novo ustvarili pravljice, pomagali Mihcu pri učenju očenaša, zgradili cerkev (ki je prva posvečena Mihcu Magoneju J) in potovali v nebesa. Da pa nam ne bi bilo dolgčas, smo šli tudi namočit noge v jezero in na romanje v Gorje. Na poti smo občudovali lepote narave, imeli sveto mašo, si ogledali veliko kmetijo in prisluhnili njeni zanimivi zgodovini, pa tudi gostom, ki so nam predstavili svojo misijonsko izkušnjo v Etiopiji februarja letos.

Konec tedna je kar prehitro prišel in mi smo se poslovili z obljubo, da ne pozabimo skupnih trenutkov. Nato pa odšli vsak na svoj dom.

Lucija Oblak, animatorka