Privilegij hčerke

Smo v času, ki od nas zahteva veliko mero prilagodljivosti in ustvarjalnosti  pri iskanju načinov, kako prinašati Božjo ljubezen in upanje mladim, družinam, bolnim … Pri tem nam je lahko velik zgled blažena Maria Romero, katere god obhajamo 7. julija.

Maria Romero je imela odprte oči in zaznala stiske ljudi. Delala je z vso gorečnostjo. Živela je močno zavest, da je po krstu postala Božja hči in se lahko obrne na Boga Očeta v vsakem trenutku. V moči Njegove ljubljenosti je delovala in prinašala upanje mnogim.

Tudi z Marijo je imela zelo oseben odnos kot prava hčerka Marije Pomočnice. Z njo se je odkrito pogovarjala in večkrat celo pogajala … Ko se je znašla z bolniki, ki niso mogli ne do zdravnika in ne do zdravil, ji je zaupno dejala: »V Lurdu si dala, da je pritekla voda, ki ozdravlja. Zakaj ta prednostni položaj za Lurd? Mi smo tako daleč od tam in tega ne moremo izkoristiti. Toda vse vode na svetu so tvoje, tudi voda iz tele pipe. Ti si kraljica sveta. Torej mi izkaži milost: daj, da bodo bolniki ozdravljali tudi s tole vodo.« Začela je točiti vodo in bolne spodbujala naj pijejo z vero. Mnogi so ozdraveli  in razširil se je glas o »vodi Device Marije«.

Ljudje niso iskali le telesnega zdravja, temveč so prihajali k sestri Mariji Romero razlagati svoje probleme, prositi za nasvet, si lajšati bolečino. Sestra Marija ni imela dolgih pogovorov. Bog je prihajal po njenem blagem pogledu, po njenem nasmehu in po njeni molitvi. In mnogi ljudje so znova našli pot miru in vere.

Več o življenju blažene Marije Romero si lahko preberete na www.fma.si