Posvetitev Rusije in Ukrajine Marijinemu Brezmadežnemu Srcu: 25. 3. ob 17.00

Na dan, ko bo papež Frančišek posvetil Ukrajino in Rusijo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, smo tudi mi povabljeni, da se z molitvijo povežemo v tem dejanju. Po Sloveniji se bodo zvrstile maše in posvetitve po naslednjem razporedu. Molitev, ki jo bo zmolil papež, je dostopna tukaj.


Kot vemo, je Marija v Fatimi rekla: “… Da bi to preprečila (nanaša se na 2. svetovno vojno), bom prišla prosit za posvetitev Rusije mojemu brezmadežnemu Srcu in za zadostilno obhajilo na prve sobote. Če bodo sprejeli moje prošnje, se bo Rusija spreobrnila in imeli bodo mir. Če pa ne, bo razširjala svoje zmote po svetu in pospeševala vojne ter preganjanja Cerkve /…/ končno pa bo zmagalo moje Brezmadežno Srce.” (13. julij 1917).

Prošnjo za posvetitev Rusije Marijenemu Srcu je vidkinja Lucija prejela leta 1929. Posvetitev je izvršil papež Janez Pavel II. 25. 3. 1984. Vemo, da je nekaj let zatem sledil padec berlinskega zidu, razpad sovjetske zveze …

Kristus bo zmagal po Mariji,” je besede papeža Janeza Pavla II. zapisal p. Nadrah. Tudi mi smo povabljeni, da prispevamo pri tej zmagi. Sebe oziroma cele družine lahko posvetimo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, opravimo pobožnost petih prvih sobot, redno molimo, darujemo Bogu svoje odpovedi ipd. To so velike stvari, ki morejo premagati zlo.