Poklical sem te po imenu

Veroučenci so v eni od župnij v zadnjem letu pred sveto birmo veliko uporabljali Sveto pismo. Niso le spoznavali te najbolj razširjene knjige, ampak so se poskušali odpirati Božji besedi, po njej spoznavati, kdo je Bog in kako jih vodi skozi življenje. V zadnjih mesecih pred sveto birmo je vsak izbral en stavek kot vodilo za svoje življenje in ob njem razmislil, kaj mu pomeni.
Ena od veroučenk je zapisala:

Nikar se ne boj, saj sem te odkupil, poklical sem te po imenu: MOJ SI! (Iz 43,1b)

Za svoje vodilo v življenju sem si izbrala ta stavek, ker ga vidim vedno, ko pogledam svoje Sveto pismo, saj je napisan na ovitku. Z mano je bil ta stavek že od začetka in se mi zdi, da vedno, ko vzamem Sveto pismo v roke, se pojavi Jezus in mi pove: “Ne boj se, moja si.”

Ta stavek bi opisala in razložila tako:

  • “Ne boj se, saj sem te odkupil” – Jezus mi govori, naj se nikogar ne bojim, ker se je on žrtvoval zame. Vedno bodo dobri in slabi dnevi, zato imej vedno v glavi ‘vse bo v redu’, zato, ker imamo vsi slabe dni, ko se počutimo, da nas nihče ne mara, nima rad, nismo dovolj  dobri …
  • “Poklical sem te po imenu: MOJ SI” pa mi daje občutek ljubezni, toplote, kot da je nekdo vedno z mano, vedno ščiti moj hrbet, me ima rad, mi prisluhne in to je nekako moja “razlaga” tega stavka.

Birmanka Lara Kovač