POBEG H KRISTUSU

To misel je 21. avgusta 2021 v pridigi razvil g. škof dr. Peter Štumpf, ki je v stolni cerkvi v Murski Soboti vodil  slovesnost ob 50 – letnici zaobljub s. Cilke Hozjan FMA. Na slovesnost je bila povabljena tudi inšpektorica dr. s. Mojca Šimenc FMA, ki je v uvodu pred sveto daritvijo vsem navzočim predstavila pomen redovnih zaobljub FMA ter se Bogu zahvalila za dar življenja (70 let) s. Cilke, njej pa tudi za zvesto in veselo služenju Gospodu. Ob s. Cilki so se zlatega jubileja veselili njeni domači, sestrska skupnost iz Murske Sobote, člani Združenja Marije Pomočnice – katerim je priljubljena duhovna voditeljica, ter mnogi njeni prijatelji.

G. škof je s. Cilko spoznal kot župnik na Igu, kjer je ona bila cenjena katehistinja, zato je lahko poudaril, da častitljiva leta s. Cilke in delo, ki ga je opravila za Boga, za Cerkev in salezijansko družino, več govorijo o Bogu kot o njej.  Zahvalil se ji je, da je goreča služabnica Marije Pomočnice. Zaradi Marije je Bog še posebej pozoren do nas in zato milosten …

Po Evharistični gostiji smo se ob s. Cilki vsi povabljeni veselili ob prekmurski gostiji, ki so jo pripravili njeni dragi domači. Kaj več pa o praznovanju razberete iz fotografij.