Papež imenoval sestro FMA za podtajnico vatikanskega dikasterija

Papež Frančišek je 23. marca imenoval s. Alessandro Smerilli FMA za podtajnico v vatikanskem Dikasteriju za službo celostnemu človeškemu razvoju – v oddelku Vera in razvoj.

V tem organu rimske kurije, ki ga kot prefekt vodi kardinal Peter Turkson, so bili pred njo imenovani že štirje podtajniki, ki za prefektom in tajnikom predstavljajo tretjo hierarhično stopnjo v delovnem telesu.

S. Alessandra Smerilli se je rodila leta 1974 v Vastu pri Chietiju v italijanskih Abruzzih. Leta 1997 je izpovedala redovne zaobljube v družbi hčera Marije Pomočnice (don Boskove salezijanke). Na študijskem področju je doktorirala iz politične ekonomije na univerzi La Sapienza v Rimu in na znameniti School of Economics na University of East Anglia v Norwich-u. Je redna predavateljica politične ekonomije na Papeški fakulteti vzgojnih ved v Rimu.

s. Alessandra ima že sedaj v Cerkvi več odgovornih funkcij: je koordinatorica svetovalne skupine za ekonomijo pri vatikanski komisiji Covid-19, svétnica države Vatikan in svetovalka škofovske sinode. Pri ministrstvu italijanske vlade za družino in enake možnosti pa je članica svetovalne skupine za ponoven zagon po koncu trenutne epidemije Žene za nov začetek.

Dikasterij svetega sedeža za celosten človeški razvoj si prizadeva, da bi družbeni nauk Cerkve vedno bolj poznali in ga v osebnem in družbene življenju uresničevali.

Družba hčera Marije Pomočnice (FMA) s. Alessandri čestita ob imenovanju, ter ji želi, da bi mogla še naprej uspešno delovati v dobro vedno večjega zavedanja o nujnosti etike na ekonomskem in finančnem področju, še posebej v dobro mladih, zapostavljenih, ljudi na obrobju.

Pripravljeno po www.cgfma