PDV na Bledu, Pohorju: Odpiramo zakladnico spominov

Postni čas vsako leto zaznamujejo postne duhovne vaje. Dvoje so se že zaključile: prve so potekale pri sestrah FMA v Marijinem domu na Bledu, naslednje pa na Pohorju, od koder z vami delimo naslednjo reportažo:

Med 25. 3. in 27. 3. so v Dominikovem domu na Pohorju potekale postne duhovne vaje (PDV) za mlade v družbi sester FMA in salezijancev.

S skupino približno 40 udeležencev in 10 animatorjev smo odpirali zakladnico skupnih spominov, ki gradijo nacionalno zgodovino (v tem primeru slovensko in črnogorsko, saj je bila med nami tudi črnogorska mladina iz salezijanske župnije v Podgorici). Pri delu po skupinah pa smo posebno pozornost namenili tudi osebni zgodovini ter družinskim spominom, kar se je skladalo tudi s praznikom Gospodovega oznanjenja Mariji prvi dan PDV. Le-tega smo obeležili s slovesno sv. mašo ter se s posvetitvijo Marijinemu Brezmadežnemu srcu v duhu pridružili molitvi papeža Frančiška za mir.  

V spominih pa se nismo ustavili le pri medosebnih odnosih, temveč smo jih izročali Bogu, ki edini lahko vsako, še tako negativno preteklost spremeni v rodovitno izkušnjo za sedanjost in prihodnost. To smo intenzivno doživljali pri sv. spovedi v soboto zvečer, v molitvi križevega pota in v pričevanju gostje uršulinke s. Jane Rovtar.

Veselje je ob zavedanju te Božje moči v nas vse bolj raslo ter je bilo podkrepljeno z mislijo ob nedeljskem evangeliju o izgubljenem sinu ali o usmiljenem očetu: Če mi na trenutke pozabimo, da smo ljubljeni otroci nebeškega Očeta, nas on vedno ohranja v svojem ljubečem spominu.

s. Barbara P.

Dodajamo nekaj slik, ki so nastale na PDV Bled.


Slike iz PDV na Pohorju: