Ob godu Marije Dominike Mazzarello

Vsaka hčerka Marije Pomočnice nosi v sebi globoko hvaležnost za svet zgled soustanoviteljice redovne družbe – Marije Dominike Mazzarello. To živahno dekle je ponižno in pogumno odgovorilo na Božji klic, naj naredi nekaj dobrega za dekleta. Število sester je rastlo in rojevale so se misijonske odprave. Najprej v Ameriko, po smrti soustanoviteljice pa tudi na ostale celine. Marija Dominika Mazzarello je kot mati sestre spodbujala k veselju, preprostosti in ljubezni.

“Hčere Marije Pomočnice naj nimajo številnih pobožnosti, pač pa naj vložijo vso gorečnost v tisto, kar delajo. Če gremo na primer po stopnicah navzgor, obudimo željo, da bi šle vedno više v popolnosti; če gremo navzdol, prosimo za milost, da bi se znale vedno bolj zavedati globine svoje revščine. Ko vidimo sestre, ki so bolj krepostne od nas, se odločimo, da se bomo vadile v krepostih, katerih zgled imamo. Bodimo vedno odkrite in preproste.”

Na drugem mestu pa pravi: “Želela sem poudariti, da se vsakokrat, ko nam Gospod nakloni kakšno zadovoljstvo, tudi zahvalimo in mu vrnemo s kakšno odpovedjo.”

Marija Dominika je obrodila obilen sad in s tem proslavila Nebeškega Očeta, nam pa zapustila močan zgled krepostnega življenja.

 Več o njej si lahko preberete tukaj ali si ogledate svež kratek film, ki ga najdete spodaj. Vsem želimo lep praznik – letos ga obhajamo en dan kasneje, torej 14. maja, saj je en dan prej slovesen praznik Gospodovega vnebovhoda.