Naše srce je ustvarjeno za Gospoda

Marija Mazzarello je vse življenje ponavljala, da je naše srce ustvarjeno samo zato, da ljubi Gospoda (L 63,4). Samo On lahko zadovolji naša najgloblja hrepenenja in nas osreči. Prav tako je za nas velika tolažba, da imamo srce, ki ljubi Gospoda in ki to pokaže s potrpežljivim sprejemanjem trpljenja. Marija Mazzarello svetuje: »Z nikomer ne deli svojega srca; naj bo v celoti za Gospoda.” (L 65,3). V taki ljubezni se najde rešitev za vse probleme v odnosu z drugimi: »Kdor zares ljubi Gospoda, se razume z vsemi.« (L 49,6)


Kdo je Jezus za Marijo Mazzarello?

ZAROČENEC: On je zaročenec, ki nas bo sprejel tako kot zaročenec sprejme svojo zaročenko (L 40,3).

ON, KOMU VSE ZAUPA: On, ki vse naredi in misli na vse: »Zaupajte Jezusu, vse svoje težave položite v njegovo srce, pustite Njemu da dela in bo vse uredil.« (L 25,3)

MOČ: „Jezus naj bo vsa vaša moč; z Jezusom bremena postajajo lahka, napori prijetni in trnje se spreminja v nežnost.“ (L 22,21; 37,12)

ON, KI LJUBI IN JE LJUBLJEN: „Gospod vas zelo ljubi; na vas je, da sprejmete to ljubezen, ali ni res tako?!“ (L 27,2); „Jezus vas ljubi … Budite sigurni, da so Jezusu bližji tisti, katerim da več trpeti.“ (L39,4); „Neprenehoma se učite ljubiti Gospoda.“ (L 23,6).