Hvala ti, iz Srca

Na sončno nedeljsko popoldne smo se kot inšpektorialna skupnost iz Slovenije in Hrvaške zbrale v Stični, kjer smo živele in izrazile hvaležnost naši inšpektorici s. Mojci Šimenc v treh delih: sv. maša, program in agape.

Pri sveti maši smo sodelovale s petjem in animiranjem posameznih trenutkov, ki so bili obarvani s hvaležnostjo, poklicanostjo, služenjem in v harmoniji s temo dneva: Hvala ti, iz Srca. Sv. mašo je daroval g. Marko Košnik, inšpektor SDB, ki nas je v pridigi povabil k hvaležnosti za karizmo, za našo Družbo, za vrhovno Mater, za skupnost in za poklic.V programu, ki je sledil, smo preko zgodbe, pesmi, zahvale vsake skupnosti in polaganje sveč na večje srce na viden način izrazile posebno zahvalo s. Mojci, ki nas je v tem šestletju velikodušno in modro vodila, nam kazala cilj in pot ter nas motivirala za pristno salezijansko življenje, ki je pogoj za rodovitnost poslanstva in tista nevidna iskrica, ki lahko v mladih prebudi željo po tem, da bi tudi oni sledili Gospodu. Našo zahvalo s. Mojci smo zaključile z mislijo sv. Marije Mazzarello: “Naj te Bog blagoslovi in stori, da boš vsa Njegova.” (Pismo MM 19,3) in s svetopisemskim blagoslovom, ki smo ga zapele v slovenskem in hrvaškem jeziku. Sledila je beseda inšpektorice, ki nam je orisala našo pot v treh korakih: kje smo bile, kje smo in kam gremo.V veselju in hvaležnosti smo po izročitvi daril nadaljevale v skupnem druženju ob dobrotah, ki smo jih prinesle s seboj.

Geslo dneva: “Hvala ti, iz Srca!” nas je spremljalo v pripravi, v današnjem praznovanju in bo odmevalo v vsakdanjiku, kamor nas Gospod pošilja.