Imenovana nova provincialna predstojnica FMA, s. Mateja Kranjc


Na praznik naše sv. Marije Dominike Mazzarello, soustanoviteljice naše Družbe FMA, objavljamo ime nove inšpektorice, ki bo svoje poslanstvo začela letos avgusta.


Vrhovna mati sr. Chiara Cazzuola je sestram slovensko-hrvaške inšpektorije Marija Pomočnica sporočila, da je v soglasju s svojim svetom imenovala novo provincialno predstojnico oz. inšpektorico FMA, s. Matejo Kranjc, za čas od 2023 do 2029.


s. Mateja Kranjc, nova provincialna predstojnica oz. inšpektorica FMA

S. Mateja je prvorojenka v delavski družini. Prihaja iz Višelnice (Zgornje Gorje), kamor so se  s starši in mlajšo sestro preselili iz Podbrda (Primorska). Leta 1998 je izpovedala zaobljube v Družbi Hčera Marije Pomočnice in na Gospodovo besedo vrgla mreže v poslanstvo, ki ji je bilo zaupano v 25-ih letih redovnega življenja. Dokončala je študij pedagogike in teologije ter izpopolnjevanje za vzgojiteljico predšolskih otrok. Obiskovala je Šolo za ravnatelje; pridobila je tudi nacionalno poklicno kvalifikacijo knjigovodja/računovodja. V vzgojnem poslanstvu je imela skrb za dekleta v internatu v Ljubljani in kasneje za študentke; delala je kot katehistinja; posvečala se je otrokom v vrtcu kot vzgojiteljica in kot ravnateljica. Zaupane so ji bile odgovorne naloge v inšpektoriji, saj je bila več let svetovalka ter ekonomka v provinci, nenazadnje predstojnica v skupnosti v Ljubljani na Gornjem trgu, kjer je bila odgovorna tudi za kandidatinje.

Vse sestre FMA s. Mateji iskreno čestitamo in kličemo na zaupano ji poslanstvo Božjega blagoslova, Marijinega varstva ter obilo navdihov Svetega Duha.


Svojo službo bo nastopila 13. avgusta 2023.