Blejska karantena

Kdo bi si mislil, da bo prišel čas, ko bomo morali mladi prek zaslonov poslušati predavanja, ko se bomo družili s prijatelji le preko telefonov, ko bomo imeli stik le z najbližjimi. Velikokrat se sprašujem, kako karanteno doživljajo moji prijatelji, sošolci, ali se doma dobro razumejo, kaj naredijo, ko jim je težko? 

Z družino smo sicer zelo povezani, pa nam vseeno ta karantena predstavlja kar veliko preizkušnjo, da ostajamo potrpežljivi in ljubeznivi drug do drugega.

Pred veliko nočjo smo imeli vsak dan večerne molitve, povezani pa smo bili v molitvi tudi s sorodniki. Ugotovila sem, da je še kako pomembno moliti v teh časih. Hodim na sprehode in molim. Molim za družino, prijatelje, sorodnike, župnijo, bolne … in čutim, čutim, da smo povezani. Vem, da nas imajo v teh časih še posebej v mislih tudi blejske sestre (so imele tudi adoracijo po naših namenih) in duhovniki. Hvaležna sem za vsako njihovo molitev in priprošnjo. Spremljali smo sv. maše gospoda Martina Goloba preko računalnika in res je bilo čudovito videti, koliko ljudi po vsej Sloveniji posluša gospoda župnika in kako veliko nas je povezanih v molitvi. Ta čas nam je bil naklonjen, da se povežemo znotraj družine, upočasnimo naš hiter moderni življenjski tempo in se posvetimo sebi. Imamo priložnost poglobiti vero in stopiti v stik z Bogom …


Besedilo: Ema

Fotografja: Arhiv FMA Bled