70 let redovnih zaobljub misijonarke s. Antonije Cvetko
»Veš o Marija moje veselje, veš moje želje, ljubila bi te.«

To so besede naše drage s. Antonije Cvetko, ki se Bogu zahvaljuje za vse dobro, kar je lahko dobrega storila med ljudmi v sedemdesetih letih redovnega življenja kot hčerka Marije Pomočnice.

V soboto, 10. julija 2010, smo se tudi me sestre HMP, skupaj z njenimi sorodniki v Veržeju s sveto mašo Bogu zahvalile ob njenem železnem jubileju zvestobe Bogu in za njenih 97 let življenja. Sv. mašo je daroval g. Anton Hribernik ob somaševanju generalnega vikarja g. Franca Režonja in župnika g. Jožeta Krnca. Sv. evharistija je bila darovana po namenu s. Antonije. Skrbno in bogato so jo pripravile nečakinje ter nečak in kratko predstavile bogato življenje naše misijonarke s. Antonije. Po maši je sledilo družabno (družinsko) srečanje ob bogato obloženi mizi in veselem vzdušju. Obujali smo lepe spomine obiskov s. Antonije v domovini. Kako lepo je slišati sorodnike, ki so hvaležni Bogu za svojo teto, ki jih vedno podpira s svojo molitvijo in daritvijo. Me sestre smo ponosne na našo slavljenko, saj je njeno življenje res bogato. Tudi v bolezni se še vedno daruje za dobro nas vseh.

Hvaležne smo tudi vsem sorodnikom, ki so povezani z nami sestrami. Bog naj vse blagoslavlja in Marija Pomočnica naj varuje njihove družine.