Zaupajte Mariji

Spet nam je podarjen mesec maj – Marijin mesec in na nek način tudi salezijanski, saj se v njem kar vrstijo prazniki, ki so za nas pomembni. Pred nekaj dnevi smo praznovali god naše ustanoviteljice sv. Marije Mazzarello, še prej, 6. maja, je bil praznik Don Boskovega gojenca sv. Dominika Savia. Kot krono vsega pa bomo 24. maja obhajali praznik Marije Pomočnice.

Vstopamo v devetdnevnico pred njenim praznikom. Tej devetdnevnici je don Bosko dajal velik pomen, ker je verjel v Marijino mogočno priprošnjo in jo zato priporočal tudi drugim. Poznamo njegovo priporočilo: »Zaupajte v Marijo Pomočnico in boste videli, kaj so čudeži.«

Ob njem se je tudi Dominik učil ljubezni in zaupanja do Marije, zato si je ob prejemu prvega svetega obhajila izbral Jezusa in Marijo za svoja prijatelja. Tudi Marija Mazzarello je priporočala sestram ljubezen in zaupanje do nebeške Matere. Sestram je pisala, naj v pripravi na njen praznik vsadijo v srca lepo cvetje, da bomo potem naredile pisan šopek, ki ga bomo poklonile ljubeznivi mami Devici Mariji. Zato je priporočala trud v vseh krepostih. Marija, ki je skupaj s sv. Jožefom in Jezusom zgled za naše družine, naj ob svetovnem dnevu družin (15. maja) izprosi našemu narodu in vsemu svetu zdrave in srečne družine in naj vodi in podpira vse, ki preživljajo razne stiske in preizkušnje.

s. Milena D.