Zaključni piknik (pred)zakonske skupine Po-moč

V letošnjem študijskem letu smo drugo leto zapored nadaljevali s srečanji (pred)zakonske skupine Po-moč, ki jo vodita s. Barbara in p. Albert. Če se je lani skupina imenovala zgolj “skupina za pare”, pa letos že prevladujejo zakonski pari.

Na prvem srečanju leta v oktobru smo določili same teme, o katerih bi se želeli pogovarjati, poleg tega pa smo se odločili za drugačen, bolj aktiven pristop, saj je vsako temo predstavil in kasnejšo debato vodil določen par. Pogovori so nas peljali do razmišljanja o odnosih z izvornimi družinami, načinu komunikacije v paru, pričakovanjih v paru, skupni pripravi in praznovanju praznikov, o načrtovanju osebnih in skupnih ciljev in o tem kako lahko nosimo bremena drug drugega. Organizirana so bila tudi tri srečanja z gosti, ki pa jih zaradi vse splošnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe na žalost nismo izvedli. Vendar pa nas karantena ni ustavila, saj smo se večkrat videli kar preko Zooma. Tudi ta srečanja so imela svojevrsten čar, kjer smo si podelili mnenja o predhodno ogledanih filmih.

V juniju smo organizirali zaključni piknik, kjer smo ob dobri hrani in odlični družbi naredili celoletno refleksijo srečanj. Skupno smo ugotovili, da si v prihodnjem letu želimo še bolj poglobljenih pogovorov, odnosov drug z drugim in več duhovne povezanosti. Pripravljeni smo dati še več, saj bomo prejeli toliko, kolikor bomo sami vložili.

Besedilo: Špela Kukovica

Fotografije: Barbara Klun in arhiv FMA