Zaključek 5. inšpektorialnega zbora

Inšpektorialni zbor, ki se je začel v soboto, z duhovno obnovo za vse sestre in nadaljeval v nedeljo z dopoldanskim delom, v katerem je inšpektorica s. Damjana Tramte predstavila življenje inšpektorije v preteklih šestih letih ter s popoldanskim delom, ko smo so se nam pridružili nekateri laični sodelavci in člani salezijanske družine.
V naslednjih dveh dneh molitve, pogovorov in doživljanja sestrske povezanosti smo zborovalke še naprej skušale prisluhniti Svetemu Duhu, da bi spoznale, kako prenoviti življenje, da bi bile naše skupnosti zares topli domovi Božje prisotnosti in pristnih medsebojnih odnosov, kjer bi se mladi in vsi, ki vstopijo vanj, mogli srečati z ljubečim Bogom. V ponedeljek zvečer se nam je pridružil slovenski salezijanski inšpektor g. Janez Potočnik, v torek pa hrvaški salezijanski provincial g. Pejo Orkić. Oba sta z nami delila Kruh Besede in salezijanske karizme.
Izvolile smo zastopnico, ki se bo poleg inšpektorice s. Damjane Tramte, prihodnjo jesen v Rimu udeležila vrhovnega zbora, s. Majdo Pangeršič.
Izdelale smo načrt poklicne pastorale in si ob koncu zadale tri usmeritve, ki bodo naše skupnosti spremljale v naslednjem šestletnem obdobju: Božji pogled, trud za askezo časa in prizadevanje za pristne medsebojne odnose.