Vrhovni predstojnik salezijancev, Ángel Fernández Artime, med novimi kardinali

Papež Frančišek je 9. julija 2023 ob koncu molitve Angel Gospodov razglasil nove kardinale s temi besedami:

„Sedaj bi rad naznanil, da bom 30. septembra letos imel konzistorij za imenovanje novih kardinalov. Njihov izvor izraža univerzalnost Cerkve, ki nadaljuje z oznanjevanjem usmiljenje Božje ljubezni vsem ljudem na zemlji. Umestitev novih kardinalov v rimsko škofijo pa tudi kaže na neločljivo povezanost med Petrovim sedežem in delnimi Cerkvami razširjenimi po vsem svetu.“

Med enaindvajsetimi kradinali je salezijanski vrhovni predstojnik, Ángel Fernández Artime. Sveti Oče je ob tem vse vernike povabil k molitvi:

“Molimo za nove kardinale, da bi mi s potrditvijo svoje pripadnosti Kristusu, usmiljenemu in zvestemu velikemu duhovniku (prim. Eb 2,17), pomagali pri moji službi rimskega škofa za dobro vsega svetega Božjega ljudstva.”

Novica je vzbudila veliko presenečenje in veselje v salezijanskih okoljih po vsem svetu. Naša vrhovna predstojnica Družbe hčera Marije Pomočnice, mati Chiara Cazzuola, je izrazila voščilo:

»Pridružujemo se veselju celotne salezijanske družine in kot Hčere Marije Pomočnice zagotavljamo svojo sestrinsko in močno molitev, da bi don Ángel lahko izražal don Boskovo srce v srcu Cerkve in prinašal luč vernikom, zlasti mladim.”


Vir: https://www.cgfmanet.org/