Usposabljanje za voditelje svetopisemskih uric

 

»Pustite otroke, naj prihajajo k meni, in ne branite jim, kajti takšnih je Božje kraljestvo. Resnično, povem vam: Kdor ne sprejme Božjega kraljestva kakor otrok, nikakor ne pride vanj.« (Lk 18,15)
Spoštovani,

svetopisemske urice so koncept celoletnih srečanj za otroke, na katerih na njim primeren način ob svetopisemskih zgodbah približujemo verske resnice, liturgijo in cerkvene praznike. To daje srečanjem biblični in teološki temelj, ki ga današnji otroci drugod težko dobijo.

Seminar za voditelje svetopisemskih uric smo leto enkrat že izvedli, sedaj pa smo poiskali nov termin, ker je bilo interesa veliko, volje in zagnanosti po izvedbi pa tudi!

Vabimo vas, da se nam pridružite na usposabljanju za VODITELJE SVETOPISEMSKIH URIC ali pa o njem poveste še komu!

Usposabljanje bo potekalo dve soboti: 29. marec in 10. maj 2014 (med 9h in 17h).
Lokacija: Novo Mesto, Smrečnikova ulica 60, pri sestrah HMP.
Voditeljici: s. Joži Merlak in s. Ivica Oblak, obe sestri HMP, ki sta zasnovali svetopisemske urice in jih uspešno izvajata že deset let.
Udeleženci: usposabljanje je primerno za vse, ki želite poglobiti svoje delo in izkušnje na področju verskega dela z otroki. Prvenstveno je namenjeno katehistom, pedagoškim delavcem in animatorjem, ki v župniji vodijo srečanja za predšolske otroke ali imajo namen s takimi srečanji začeti. Priporočamo ga tudi mladim staršem in starim staršem, ki želijo vstopiti v skrivnost, kako majhni otroci doživljajo Boga. 
Prispevek za izvedbo seminarja: prostovoljni prispevki v podporo programu (obvezno  doplačilo za kosilo: 7 evrov na udeleženca).

Prijave:
Na seminar se prijavite z obrazcem, ki ga najdete na TUKAJ.

Vsebine usposabljanja:
– otroci in svetopisemske vsebine,
– metode dela z otroci med 3. in 6. leti in konkreten predlog celoletnega dela in vsebin,
– predstavitev temeljnih otrokovih značilnosti v predšolskem obdobju,
– praktični napotki za oznanjevanje Božje besede predšolskim otrokom, 
– oblike sodelovanja s starši pri svetopisemskih uricah,
– delavnice (praktična predstavitev srečanj za otroke).
Udeleženci seminarja dobijo potrdilo, da so usposobljeni za izvajanje svetopisemskih uric.

Kaj so svetopisemske urice?
Urice so sproščujoče in primerne otrokovim sposobnostim v najnežnejših letih. Na njih se domiselno prepletajo pripoved, molitev, igra, ples, pesem in likovno ustvarjanje. Posamezno srečanje traja eno uro enkrat na teden.
Sestre Hčere Marije Pomočnice smo razvile celoten koncept svetopisemskih uric in o njih izdale tudi posebno knjigo. Svetopisemske urice živijo v mnogih krajih po Sloveniji in morda je čas, da zaživijo tudi pri vas.
Več v video vsebini.

Prijave in informacije:
Za vse informacije in prijave na usposabljanje lahko pišete ali pokličete na spodnji kontaktni naslov in telefonsko številko.
Na usposabljanje se prijavite z obrazcem, ki ga najdete na TUKAJ.

Vabilo posredujte še komu, ki bi ga usposabljanje zanimalo! 😀

Lep pozdrav,

s. Jožica Merlak, odgovorna oseba
jozi.merlak@gmail.com

Tadeja Mesojedec, kontaktna oseba
tadejamesojedec@gmail.com
051 635 659