Srečanje salezijanskega gibanja v Zagrebu

Lansko leto smo z letalom potovali na Malto, letos pa smo se 25.-27. 11. 2022 zapeljali k našim sosedom na Hrvaško, v adventni Zagreb. Tam so nas v cerkvi Svete Matere Slobode, v oratoriju Dominik Savio, toplo sprejeli in čudovito gostili.

16 držav, 60 predstavnikov. Mladi, sestre FMA in salezijanci. Ko je na kupu toliko mladih ljudi in v vseh gori ljubezen do Don Boska in Marije Dominike Mazzarello ter Jezusa Dobrega Pastirja, ne pričakuješ drugega, kot da bo dobro. Zelo dobro. In je tudi bilo.

S srečanja prihajamo motivirani, veseli in zadovoljni. Polni novih idej, poznanstev in rešitev. Okrepljeni z veseljem in ljubeznijo.

Namen srečanja, ki se skriva pod imenom SYM (Salesian Youth Movement) GENERAL ASSEMBLY, je predvsem povezovanje predstavnikov evropskih držav, kjer delujejo salezijanci in sestre FMA, podelitev izkušenj in rešitev, predajanje idej in ozaveščanje, da smo del velikanske salezijanske družine. Letos smo se še posebej posvetili preobražanju Small team-a, ki vsako leto znova pripravi to srečanje, organizira Confronto in krepi salezijansko gibanje na evropski ravni.

V spominu mi bo ostalo predvsem dobro, pozitivno vzdušje, aktivno sodelovanje predstavnikov, veliko plesa, adventni Zagreb in odlična slovenska ekipa.

Besedilo in fotografije: Ema Kregar