Srečanje nekdanjih gojenk, gojencev in delegat

V nedeljo, 13. 12. 2020, smo se preko ZOOM -a srečali nekdanji gojenci, gojenke in delegate Hčera Marije Pomočnice vseh celin sveta. Povezali smo se za skupno voščilo ob prihajajočem prazniku, ki smo ga izrekli tudi vrhovni predstojnici FMA, Materi Yvonne Reungoat. Ta nas je spodbudila, naj letošnji Božič, ki ga bomo praznovali sredi epidemije, preživimo v upanju. “Če lahko Bog ustvari vse novo, če Jezus prihaja, da usliši naše klice – Maranata, potem ni mogoče gojiti razočaranja in obupa. Prihaja Luč, da nas razsvetli, in v njej se čutimo ljubljeni in varni.

Na koncu nas je nagovorila božična poezija s. Marie Pie Giudici, FMA:

Božič je takrat, ko povezani z Marijo pustimo, da se v nas in okrog  nas rojeva ljubezen, veselje, mir, pogum, upanje in služenje.

Božič je takrat, kadar v Svetem Duhu darujemo svoje roke, noge, srce, vse življenje, da bi se Jezus lahko rodil tudi v tem zmedenem svetu, potrebnem odrešenja.

Božič je takrat, kadar delamo na tem, da bi vsi imeli voljo do življenja, da bi ljubili, sanjali, da bi postali možje, žene, matere, očetje.

Božič je takrat, kadar kljub utrujenosti in neuspehu, upamo in gradimo novo človeštvo brez izkoriščanja, izpodrivanja, diskriminacije, z gotovostjo, da je mogoče ustvariti nov svet samo z mojim pristankom.

Na tak način bo BOŽIČ vsak dan znova.

s. Simona Komar, FMA