S. Runita Borja med mladimi in sestrami na Rakovniku

S. Runita, vrhovna svetovalka za mladinsko pastoralo, se je v nedeljo, 10. aprila, popoldan, srečala z mladimi Salezijanskega mladinskega gibanja slovensko-hrvaške inšpektorije v Ljubljani, na Rakovniku.

Po dobrem piknik kosilu pri sestrah HMP v inšpetorialni hiši sester, smo imeli pester program. Prepletala se je molitev, kviz o don Bosku in Mariji Dominiki Mazzarello, petje, ples, igra. Mladi so se v kvizu izkazali v poznavanju don Boska in Marije Mazzarello.

Ob zaključku srečanja je sledil nagovor s. Runite, ko je, kot večkrat naredi papež Frančišek, odložila liste in spregovorila in pela mladim iz srca. Povabila jih je, da bi bila njihova  srca velika, kot je veliko Božje srce, da bi bili sposobni deliti srečanje z Jezusom – veselje, še drugim mladim: v lastnih družinah, med sošolci, prijatelji. Preden je s. Runita zapela pesem Srce, ki spreminja svet, ja zaključila z besedami: »Bolj se zanimate za druge ljudi, večje bo vaše srce in bolj srečni boste. Ljudje, ki mislijo vedno le nase, so žalostni. Če želite biti srečni, mislite na druge. Pojdite na obrobja in pomagajte drugim.«

s. Danijela K.