Praznovanje na Rakovniku

Sestre FMA vsako leto zelo slovesno obhajamo praznik soustanoviteljice, sv. Marije Dominike Mazzarello.

Za našo skupnost na Rakovniku ima letos ta praznik še poseben pomen, saj je vključen v obhajanje stoletnice posvetitve svetišča Marije Pomočnice in župnijskega misijona.

V času obnove svetišča je kip matere Marije Dominike dobil prostor v naši hiši, na praznik Vnebohoda pa se je vrnil v svetišče, kjer je dobil nov prostor na desni strani cerkve. Vstali Gospod nam je, v zameno ob svojem odhodu k Očetu, zapustil nekatere kreposti naše svete matere, ki smo jih skušale v tridnevni pripravi na njen paraznik bolj zavzeto živeti. 

Sestre v tem času z veseljem sodelujemo v župniji pri različnih misijonskih dejavnostih. Tako smo skupaj z drugimi prostovoljci misijonarile na veliko soboto, ko so ljudje prihajali k blagoslovu jedil. Na vigilijo praznika svete Marije Dominike pa smo v naši hiši pripravile Domače pogovorno omizje – eno od inicijative misijona, ki vzpodbuja družine in skupnosti, da naj medse povabijo sosede, znance, prijatelje … in se v sproščenem vzdušju družinske mize z njimi pogovarjajo o različnih temah.

Za izhodišče srečanja smo našim gostom predstavile življenje naše svetnice s kratkim odlomkom iz filma Main, dom veselja. Njeno sporočilo vere in veselega služenja je nagovorilo navzoče. Kdor je lahko, se nam je pridružil tudi v obhajanju prvih večernic v obnovljenem svetišču Marije Pomočnice skupaj s FMA z Gornjega trga, s sobrati salezijanci, drugimi člani Salezijanske družine in župljani.