PRAZNIK ZAOBLJUB

Vsako leto 5. avgusta hčere Marije Pomočnice obhajamo praznik zaobljub. Že od daljnega 5. 8. 1872, ko je prvih 11 deklet odgovorilo na Božji klic in izreklo svoje zaobljube v italijanskem kraju Mornese, vsako leto nove poklicane odgovarjajo z izpovedjo zaobljub. Tako je ta dan na nek način praznik vsake izmed nas – praznik zahvale za poklic redovnice salezijanke, za toliko ljubezni, ki jo Gospod izliva v naša srca in nam pomaga zvesto hoditi za Njim. Posebej smo vesele, kadar se nam pridružijo nove sosestre. Tako je bilo tudi letos, v četrtek, 5. 8. 2010, ko je svoje prve zaobljube izpovedala s. Barbara Poredoš. S. Martina Golavšek jih je po treh letih začasnih zaobljub ponovno izpovedala, s. Francka Brancelj pa je slavila visoki jubilej 65-letnice zvestobe. S. Metka Kastelic, ki se nahaja na misijonski izkušnji v Angoli, pa je po štirih letih začasnih zaobljub tam obnovila svojo zvestobo Gospodu.

Zbrale smo se v blejski župnijski cerkvi. Slovesno sv. mašo je ob somaševanju več duhovnikov vodil mariborski nadškof pomočnik msgr. Marjan Turnšek. V homiliji je zbranim spregovoril o pomenu in lepoti redovnega življenja ter vse povabil na pot krščanske ljubezni. Slovesnost je polepšal mešani pevski zbor iz Dolskega, rodne župnije s. Barbare. Domačini so poskrbeli za lepo okrašeno cerkev in ministriranje. S sestrami so se veselili tudi mladi.

Po sveti maši smo nadaljevali praznovanje v prijetnem druženju s sorodniki in prijatelji, kar je utrdilo naše medsebojne vezi.