Pot do mojega Betlehema

Od 14. do 16. decembra 2012, smo se mladi, vsak na določeni točki poti do svojega Betlehema, srečali na duhovnih vajah v Marijinem domu na Bledu.

Ob duhovnem vodstvu s. Marije Imperl, s. Barbare Poredoš in g. Petra Pučnika smo poglabljali zavest, da se na Boga lahko obrnemo z našimi najglobljimi prošnjami, in on nam odgovarja: »Če me boste kaj prosili v mojem imenu, bom jaz to storil« (Jn 14, 14). Zaupanje v Božji načrt, ki je včasih drugačen od naših pričakovanj, smo poglabljali ob zgodbah štirih svetnikov, ki so k Bogu prispeli po krajšem ali daljšem potovanju, kroženju po krožišču, v središču katerega je On. Sv. Avguštin, njegova mati sv. Monika, sv. Janez Krstnik in Božja mati Marija so zmogli reči »da« poslanstvu, ki ga je imel pripravljenega za njih, zato so bili tudi za nas navdih v naših iskanjih.

Ob trenutkih tišine in osebne zbranosti smo našli čas tudi za sprehod ob jezeru v dežju, ki nas je osvežil tudi od zunaj, »veksltanc« ob vižah Petrove harmonike ter pravo blejsko kremšnito. Po teh sicer kratkih dneh duhovnega odmika smo začutili: »Betlehem je blizu!«

Tekst: Petra