Postulantinje v Nizzi Monferrato

Postulantinje iz naše slovensko-hrvaške inšpektorije »Marije Pomočnice«, ki so letos v formaciji v Torinu, so obiskale skupnost naših sester FMA in hišo v Nizzi Monferrato. Ta hiša je za našo Družbo izjemnega pomena, saj se je tja iz Mornezeja preselila naša soustanovitejica sv. Marija Mazzarello. Od tam je naša prva vrhovna mati Marija Mazzarello spremljala sestre, misijonarke in že takrat čutila, da je ta »hiša drugačna od drugih, namenjena ustvarjanju pogojev« za razcvet Družbe po vsem svetu. To je tudi hiša, v kateri je don Bosko sestrama rekel, da je Marija Pomočnica živo navzoča v hiši, da hodi po hiši in da je zadovoljna s sestrami.

Ta izkušnja v Nizzi Monferrato je našim postulantinjam še bolj približala začetke Družbe in njen razvoj do danes. Skupaj s sestrama, ki vodita formacijo: s. Marise Fasano in s. Paole Cuccioli, so postulantinje imeli priložnost spoznati tudi s. Piera Cavaglià, izjemno poznavalko salezijanske karizme in zgodovine naše Družbe. Približala jim je življenje in poslanstvo matere Mazzarello ter veličino in lepoto naše Družbe FMA.

Postulantinje so obiskale tudi Zavod , Dom starejših sester, župnijo sv. Janeza Krstnika in pokopališče, kjer so pokopane naše prve sestre. S. Paola jim je predstavila arhiv, imeli so priložnost videti originalno sliko in rokopise s. Tereze Valsa, ki je umrla v sluhu svetosti.

Na zaključni podelitvi so poleg lepih vtisov izpostavile bogato izkušnjo in hvaležnost, da so del velike družine, del žive zgodovine, ki stoji na trdnih temeljih in se nadaljuje skozi njihovo veselje in  mladostno navdušenje. Hkrati so hvaležne za dar salezijanske karizme.


Vir: www.kmp.hr

Foto: Arhiv FMA