Postati svetnik današnjega časa

Tistim, ki Boga ljubijo vse pripomore k dobremu. Ljubezen naj bo brez hinavščine. Odklanjajte zlo, oklepajte pa se dobrega. Drug drugega ljubíte z bratovsko ljubeznijo. Tekmujte v medsebojnem spoštovanju. Ne popuščajte v vnemi, temveč bodite goreči v duhu, služíte Gospodu. Veselite se v upanju, potrpite v stiski, vztrajajte v molitvi, bodite soudeleženi v potrebah svetih, gojite gostoljubje. (sv. Pavel Rimljanom)

Kolikokrat smo te besede že slišali. Smo jih vzeli zares? Kristus je vzor vse svetosti. Svetost prihaja na nas od Njega in nas vodi k Njemu. Kdor se resnično »zaljubi«, se mu življenje spremeni. Zaljubljenost v Kristusa mora biti za kristjana na prvem mestu v življenju. On je naša luč, po njegovi milosti prodremo v Božje skrivnosti, daje nam moč, oporo in smisel.

Sv. Terezija Avilska je zapisala: »Ne iščite nobene druge poti, pa čeprav bi bili na najvišji stopnji bogozrenja«. Sledi ji sv. Marija Dominika Mazzarello, ki nam je zvesto priporočala: »Prizadevaj si, da boš Jezusu vedno ljuba.«.

s. Anita B.