Oratorij v Pečarovcih

Že desetič je v Pečarovcih odmevala pesem oratorijska himna, z letošnjim besedilom V tvojo smer klic naj tvoj me vodi …, ki so jo prepevali otroci in mladi.

Oratorij je vodila s. Cilka Hozjan z animatorji. Vsak dan je bil z nami tudi g. župnik Jože Hozjan, ki je nosil ‘težo’ celotnega oratorija.

Vsak dan smo najprej poslušali zgodbo o Jonu, molili, prepevali in imeli kateheze. potem smo imeli delavnice, na katerih smo izdelovali različne izdelke. po kosilu smo se odpravili na igrišče, kjer smo se igrali različne igre. Na delavnicah smo v ponedeljek okrasili svečnik, v sredo naredili šopek iz bombonov in v petek copatek – obesek za ključe.

V petek nas je obiskal g. škof Peter Štumfp, ki se je z nami zadržal v prijetnem klepetu.

V soboto smo pripravili uvode, zahvale in prošnje za nedeljsko sveto mašo. Oratorij smo skelenili z nedeljsko sveto mašo in župnijskim dnevom, na katerem smo se srečali verniki iz vse župnije.

Tako otroci kot animatorji smo Bogu hvaležni za ta teden, saj smo pridobili veliko izkušenj in se naučili strpnosti. Hvaležni smo tudi gospem, ki so nas razvajale z dobro hrano.

Hvala lepa vsem. Prepričani smo, da se prihodnje leto znova srečamo v taki prijetni skupini kot letos.

Tadeja in Monika Lončar