Oratorij GREM JAZ in sv. Marija Dominika Mazzarello

Letošnji poletni oratoriji, ki potekajo skoraj v vseh slovenskih župnijah, spoznavajo soustanoviteljico naše redovne Družbe sv. Marijo Dominiko Mazzarello. Glavna junakinja letošnjega oratorija tako nagovarja otroke, mlade animatorje, družine, duhovnike, … Spoznavajo, kako je v vsakem trenutku iskala odgovor ljubezni do Boga in do bližnjega. Zato jo njen spontan in vesel: »grem jaz« ni postavljal za zgled le njenim sodobnikom, temveč predstavlja izziv mladim in malo manj mladim še danes. Od tod tudi naslov letošnjega oratorija: »Grem jaz«. Njen zgled jih navdušuje za Gospoda in za aktivno prevzemanje pobud in odgovornosti v življenju.
Iz življenja sv. Marije Dominike letošnji oratorij črpa šest vsebinskih poudarkov: družini, povezanost dolžnosti in veselja, o prostovoljstvo, o voditeljstvo, o preprostost in o poslanstvo.
Mnoge župnije nas vabijo, da z njimi preživimo vsaj kakšno urico ali dan, da jim odkrijemo še kakšno drobtinico iz življenja naše svetnice in jim damo spoznati, kako salezijansko karizmo danes živi naša redovna Družba.