Oratorij GREM JAZ in sv. Marija Dominika Mazzarello

Letošnji poletni oratoriji, ki potekajo skoraj v vseh slovenskih župnijah, spoznavajo soustanoviteljico naše redovne Družbe sv. Marijo Dominiko Mazzarello. Glavna junakinja letošnjega oratorija tako nagovarja otroke, mlade animatorje, družine, duhovnike, … Spoznavajo, kako je v vsakem trenutku iskala odgovor ljubezni do Boga in do bližnjega. Zato jo njen spontan in vesel: »grem jaz« ni postavljal za zgled le njenim sodobnikom, temveč predstavlja izziv mladim in malo manj mladim še danes. Od tod tudi naslov letošnjega oratorija: »Grem jaz«. Njen zgled jih navdušuje za Gospoda in za aktivno prevzemanje pobud in odgovornosti v življenju.
Iz življenja sv. Marije Dominike letošnji oratorij črpa šest vsebinskih poudarkov: družini, povezanost dolžnosti in veselja, o prostovoljstvo, o voditeljstvo, o preprostost in o poslanstvo.
Mnoge župnije nas vabijo, da z njimi preživimo vsaj kakšno urico ali dan, da jim odkrijemo še kakšno drobtinico iz življenja naše svetnice in jim damo spoznati, kako salezijansko karizmo danes živi naša redovna Družba.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja