Nova inšpektorica s. Mateja Kranjc

Nova inšpektorica, s. Mateja Kranjc, je vodenje Slovensko-hrvaške inšpektorije začela v nedeljo, 13. 8. 2023, v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku, kjer smo obhajali sveto mašo in prosili Boga za modrost dobrega vodenja po zgledu soustanoviteljice sv. Marije Dominike Mazzarello.


Ob somaševanju slovenskega inšpektorja Marka Košnika in hrvaškega inšpektorja Tihomira Šutalo, drugih salezijancev in duhovnikov smo prisluhnili Božji besedi, ki ima veliko bogatih spodbud za začetek prevzemanja novega poslanstva. Inšpektor Marko Košnik je med drugim izpostavil tri stvari: biti z Jezusom, skupaj z drugimi pogumno veslati proti cilju brez obzira na nasprotni veter ter se v času nemoči obračati na Rešitelja. Iz svojih izkušenj je zaželel s. Mateji notranjega miru, ki ustvarja dobre pogoje za prave odločitve. 


Predajo inšpektorijalnega vodstva je simbolično obeležila s. Mojca Šimenc, dosedanja inšpektorica, z izročitvijo prižgane sveče s. Mateji Kranjc. Ob koncu svete maše ji je tudi čestitala v imenu vseh zbranih in ji podarila tri stvari, ki bi ji koristile pri vodenju: beležko, vrečo za »odlaganje skrbi« in žepni nož, ki naj bi jo spomnil, da je tudi slaba odločitev boljša od nobene.

Ob simbolu »Morneškega vodnjaka«, smo se sestre FMA pridružile čestitki s pesmijo o Mariji Dominiki Mazzarello, ki v drži veselega služenja izgovarja: »Grem jaz …«. S. Mateja je nato vsem ravnateljicam skupnosti izročila blagoslovljeno vodo iz Mornezeja, iz kraja naših začetkov Družbe.

Veselo vzdušje v družbi zbranih sester, sodelavcev, predstavnikov Salezijanske družine, prijateljev in sorodnikov s. Mateje, smo nadaljevali ob zakuski in prijetnem druženju.


Foto: Arhiv FMA